Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

VÁNOČNÍ JABLKA

0.0
VÁNOČNÍ JABLKA

Potřebné ingredience

5 jablek
2 lžíce krystalového cukru
višňový džem
višňový kompot
rum


Krém:
1 žloutek
40 g moučkového cukru
1 lžíce hladké mouky
2,5 dl mléka
rum

Postup přípravy

Jablka oloupeme, vydlabeme jadřinec a položíme na plech, vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a pečeme asi 10 až 15 minut. Pak jablka necháme vychladit, otvory po jadřinci naplníme džemem, položíme jablka do mísy a zalijeme krémem a nahoru ozdobíme višněmi. Buď naložené v rumu nebo kompotované. Můžete použít i jiný džem.

Krém :
Žloutky, cukr, mouku, trochu rumu a mléko smícháme a uvaříme do zhoustnutí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie