(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
VÁNOČNÍ JABLKA
Potřebné ingredience
5 jablek
2 lžíce krystalového cukru
višňový džem
višňový kompot
rum
Krém:
1 žloutek
40 g moučkového cukru
1 lžíce hladké mouky
2,5 dl mléka
rum
Postup přípravy
Jablka oloupeme, vydlabeme jadřinec a položíme na plech, vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem. Posypeme cukrem a pečeme asi 10 až 15 minut. Pak jablka necháme vychladit, otvory po jadřinci naplníme džemem, položíme jablka do mísy a zalijeme krémem a nahoru ozdobíme višněmi. Buď naložené v rumu nebo kompotované. Můžete použít i jiný džem.
Krém :
Žloutky, cukr, mouku, trochu rumu a mléko smícháme a uvaříme do zhoustnutí.
Krém :
Žloutky, cukr, mouku, trochu rumu a mléko smícháme a uvaříme do zhoustnutí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé